Γρήγορο και υγιεινό δείπνο: ομελέτα με τόνο και λιωμένο τυρί

Γρήγορο και υγιεινό δείπνο: ομελέτα με τόνο και λιωμένο τυρί

Αν έχεις ένα κονσέρβα τόνο και μερικά αυγά στο σπίτι, μπορείς να ετοιμάσεις ένα νόστιμο, θρεπτικό και χωρίς κόπο δείπνο. Αυτή η ομελέτα με τόνο και μοτσαρέλα είναι ιδανική για εκείνες τις μέρες που θέλεις να φας καλά χωρίς να περάσεις πολλή ώρα στην κουζίνα.

🧂 Υλικά

1 κονσέρβα τόνος (σε νερό ή λάδι, στραγγισμένος)

3 αυγά

½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1 κουταλιά της σούπας φυτικό ή ελαιόλαδο

🍳 Βήμα-Βήμα Προετοιμασία

1. Ετοίμασε το μείγμα της βάσης
Σε ένα μπολ, βάλε τον στραγγισμένο τόνο και πρόσθεσε τα αυγά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα, πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη. Ανακάτεψε ξανά ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα αρώματα.

💡 Συμβουλή: Αν θέλεις μια πιο φρέσκια πινελιά, πρόσθεσε λίγος ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λίγο χυμό λεμονιού.

2. Σοτάρισε το κρεμμύδι
Ζέστανε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κομμένο κρεμμύδι. Μαγείρεψέ το σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο και ελαφρώς καραμελωμένο.

3. Πρόσθεσε το μείγμα του τόνου και των αυγών
Ρίξε το μείγμα πάνω από το κρεμμύδι και άπλωσέ το με μια σπάτουλα ώστε να σχηματιστεί ομοιόμορφη στρώση.
Μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να δεις ότι η βάση αρχίζει να σταθεροποιείται.

4. Η τελική πινελιά
Πασπάλισε τη μοτσαρέλα από πάνω και λίγη επιπλέον ρίγανη. Σκέπασε το τηγάνι και άφησέ το να μαγειρευτεί για άλλα 3 λεπτά περίπου, ή μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί και η επιφάνεια να γίνει απαλή και χρυσοχρώμη.

🍽️ Τελικό αποτέλεσμα
Θα έχεις μια ζουμερή ομελέτα με πλούσια γεύση και μια ακαταμάχητη στρώση λιωμένου τυριού από πάνω. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ βραδινό, συνοδευόμενη με σαλάτα ή μερικές φέτες ψωμί ολικής άλεσης.

💡 Extra πρόταση: Μπορείς να αντικαταστήσεις τον τόνο με κοτόπουλο ψιλοκομμένο ή να προσθέσεις κύβους ντομάτας και ελιές για μια πιο μεσογειακή εκδοχή.