Το δείπνο κατέληξε σε τραγωδiα: Πήγε επίσκεψη σε φίλους, έφαγε ψαρόσουπα και πeθανε μαρτuρικά 35 ημέρες μετά

Το δείπνο κατέληξε σε τραγωδiα: Πήγε επίσκεψη σε φίλους, έφαγε ψαρόσουπα και πeθανε μαρτuρικά 35 ημέρες μετά

Τραγική κατάληξη είχε ένας 46χρονος άνδρας, ο οποίος έφτιαξε ψαρόσουπα μαζί με έναν φίλο του, από την οποία και πέθανε 35 ημέρες μετά.
Σύμφωνα με τη New York Post, το περιστατικό σημειώθηκε στη Βραζιλία, όταν ο 46χρονος Magno Sergio Gomes δέχτηκε επίσκεψη από ένα φίλο και έφερε ένα ψάρι Puffer (τετραοδοντίδες).

Οι δύο άνδρες χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι δηλητηριώδες το συγκεκριμένο είδος, το καθάρισαν και μαγείρεψαν με λεμόνι, δημιουργώντας μια «λαχταριστή ψαρόσουπα». «Ο αδερφός μου όχι ψάρι, ούτε καλαμάρι δεν είχε καθαρίσει. Δεν ξέρω πως ήρθε αυτή η ιδέα», είπε σε τοπικά ΜΜΕ της Βραζιλίας η αδερφή του 46χρονου.

Το είδος του ψαριού που κατανάλωσε ο 46χρονος με τον φίλο του

Μετά από μια ώρα, ο Magno αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μούδιασμα στο στόμα, οπότε πήγε μόνος στο νοσοκομείο. Όμως μέσα σε οκτώ λεπτά έπαθε ανακοπή και διασωληνώθηκε, ενώ τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη μετά από λίγο καιρό, μέχρι που πέθανε μετά από 35 ημέρες.

«Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μας ότι πέθανε από δηλητηρίαση, η οποία γρήγορα είχε μεταφερθεί στο κεφάλι του. Τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή του, είχε αρκετές επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον εγκέφαλό του, αφήνοντας ελάχιστες πιθανότητες ανάρρωσης», δήλωσε σχετικά η αδερφή του.

Ευτυχώς, ο φίλος του κατάφερε να επιβιώσει, εφόσον έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ πλέον προσπαθεί να αναρρώσει, αφού το δηλητήριο του ψαριού επηρέασε τους νευρώνες στα πόδια του.

Γιατί πρέπει να στύβετε ένα λεμόνι πριν το τηγάνισμα;

Ο χυμός λεμονιού στο τηγάνισμα έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν: Δεν πιτσιλίζει το λάδι Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ…

Ο χυμός λεμονιού στο τηγάνισμα έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν:

Δεν πιτσιλίζει το λάδι

Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μειώνει την επιφανειακή τάση του λαδιού.

Αυτό βοηθά στην αποφυγή υπερβολικού πιτσιλίσματος, και έτσι το τηγάνισμα είναι ασφαλέστερο και καθαρότερο.

Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές

Το τηγάνισμα ψαριών ή φαγητά με έντονη μυρωδιά μπορεί να αφήσουν παρατεταμένες οσμές.

Μερικές σταγόνες από το χυμό λεμονιού βοηθούν στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.

Ενισχύει την τραγανότητα των τηγανητών φαγητών 🍗

Η οξύτητα στο λεμόνι εξισορροπεί το pH του λαδιού, επιτρέποντας στα φαγητά να τηγανίζονται πιο ομοιόμορφα και να αποκτούν μια τραγανή και χρυσαφένια υφή.

Διατηρεί το λάδι πιο φρέσκο ​​για περισσότερο καιρό ♻️

Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην επιβράδυνση της οξείδωσης του λαδιού, εμποδίζοντάς το να μαυρίσει και να ταγγίσει γρήγορα.Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε το λάδι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει ανθυγιεινό.

Βελτιώνει τη γεύση των τηγανητών φαγητών 🍽️

Το λεμόνι προσθέτει ένα λεπτό πικάντικο άρωμα που ενισχύει τη γεύση των τηγανητών πιάτων.

Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν τηγανίζετε ψάρια, κοτόπουλο ή λαχανικά.

Αυτό το απλό κόλπο με λεμόνι κάνει το τηγάνισμα πιο ασφαλές, πιο νόστιμο και λιγότερο ακατάστατο.

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε. Θα θέλατε περισσότερα έξυπνα κόλπα για το μαγείρεμα;

Σημάδια στα πόδια σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρήξιμο

Ενώ τα μάτια μας θεωρούνται τα παράθυρα της ψυχής, μήπως τα πόδια μας είναι τα παράθυρα της συνολικής υγείας μας;

Αν δεν κάνετε συχνά μασάζ ποδιών ή πεντικιούρ, πιθανότατα δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια σας ή δεν τα κοιτάζετε δεύτερη φορά. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ματιά μπορεί να αποκαλύψει σημάδια κάποιας υποκείμενης πάθησης.

Καρδιακά προβλήματα:

Παθήσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση υγρών στα κάτω άκρα.Προβλήματα νεφρών:
Αν οι νεφροί δεν λειτουργούν σωστά, το σώμα μπορεί να κατακρατεί υγρά, προκαλώντας πρήξιμοΗπατική νόσος:
Η κίρρωση ή άλλες ηπατικές δυσλειτουργίες μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία υγρών, οδηγώντας σε πρήξιμο στα πόδια.Φλεβική ανεπάρκεια:
Όταν οι φλέβες δυσκολεύονται να επιστρέψουν το αίμα στην καρδιά, τα υγρά συσσωρεύονται στα πόδια.

Διαταραχές του λεμφικού συστήματος:
Μπλοκαρισμένοι ή κατεστραμμένοι λεμφαδένες μπορούν να προκαλέσουν λεμφοίδημα, που οδηγεί σε χρόνιο πρήξιμο.

Λοιμώξεις:

Ειδικά αν το ένα πόδι είναι πρησμένο, επώδυνο και κόκκινο, μπορεί να πρόκειται για κυτταρίτιδα ή άλλη λοίμωξη.

Φάρμακα:
Ορισμένα φάρμακα (όπως στεροειδή, φάρμακα για την πίεση, αντικαταθλιπτικά) μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο ως παρενέργεια.

Εγκυμοσύνη:
Η κατακράτηση υγρών είναι συχνή, ιδιαίτερα στο τρίτο τρίμηνο, αλλά το έντονο ή ξαφνικό πρήξιμο μπορεί να είναι ένδειξη προεκλαμψίας.